Σχολικό έτος 2016-2017

Στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας ‘Σώμα και Ταυτότητα’ 2017 υλοποιήθηκαν από τους μαθητές, το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας και τους συνεργαζόμενους με το σχολείο μας φορείς (ΚΕ.ΣΥ.Π. ,ΚΕ.Θ.Ι, Κέντρο Πρόληψης: Αθηνά Πολύβουλος, την Σύμβουλο ΠΕ11 και Παιδαγωγικά Υπεύθυνη του σχολείου μας Ε. Βαρλάμη) οι εξής δράσεις και δραστηριότητες:

·         Διαλέξεις και παρουσιάσεις

·         Παιχνίδια

·         Βιωματικά εργαστήρια

·         Προβολή ταινιών

·         Ημέρα Ενδοσχολικών Αγώνων Πετοσφαίρισης

·         Θεατρικές δράσεις (συγγραφή μικρού θεατρικού έργου με θέματα σχετικά με τη διατροφή, τις εξαρτήσεις από την τεχνολογία και τα κοινωνικά δίκτυα, τα στερεότυπα, τις προκαταλήψεις και τις έμφυλες ταυτότητες)

·         Βιντεοσκόπηση του θεατρικού έργου

·         Συνεντεύξεις μαθητών και της υπεύθυνης εκπαιδευτικού της συντονιστικής ομάδας της Θεματικής Εβδομάδας Ε.Κύτταρη

Δείτε το video!

 

 

 

«Διατροφή και ποιότητα ζωής»

                                       Βιολογία Α΄ Γυμνασίου

                        Υπεύθυνη καθηγήτρια: Φλώρα Μπέη (Βιολόγος)

Στο μάθημα της Βιολογίας Α’ Γυμνασίου, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές δράσεις και δραστηριότητες σχετικές με τον πρώτο θεματικό άξονα.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη σημασία της σωστής διατροφής, για τις βασικές ομάδες τροφίμων, για τις απαραίτητες ημερήσιες ανάγκες των παιδιών σε θρεπτικά συστατικά, για τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής, για προτάσεις υγιεινού διαιτολογίου καθώς και για τις διατροφικές διαταραχές.

diatrofh-kai-poiothta-zohs

Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε ήταν συζήτηση, ομαδικές εργασίες, παιχνίδια, προβολή ταινίας καθώς και βιωματική δράση οργάνωσης τραπεζιού με παραδοσιακές συνταγές μεσογειακής διατροφής.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τις δραστηριότητες στον άξονα «Διατροφή και ποιότητα ζωής» κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

biolog-01

biolog-02

biolog-03

biolog-04

biolog-05

biolog-06

biolog-07

Προβλήθηκε η ταινία – ντοκυμαντέρ  «Supersizeme» όπου φαίνονται οι επιπτώσεις στην υγεία ενός ατόμου που επί ένα μήνα τρεφόταν αποκλειστικά με fastfood

biolog-08

biolog-09

 

 

Τραπέζι Ελληνικής Μεσογειακής διατροφής

biolog-10

biolog-11

biolog-12

biolog-13

biolog-14

biolog-15

biolog-16

 

Πρόσθετες πληροφορίες