ΑΓΩΓΗ  ΥΓΕΙΑΣ

 

Σχολικό Έτος 2011-2012

«ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ»

 

Στο σχολείο μας  υλοποιήθηκε  τη φετινή σχολική χρονιά,  πρόγραμμα αγωγής υγείας  με  τίτλο  «ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ», με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Φλώρας Μπέη.  Στο πρόγραμμα συμμετείχε επίσης η καθηγήτρια Γιαννούλα Γεωργακούλια.

Κύριος  σκοπός  του προγράμματος ήταν η ενίσχυση και υποστήριξη των μαθητών μέσα από τη σωματική, συναισθηματική και ηθική τους ανάπτυξη, στην πορεία τους προς την ενηλικίωση.  Είναι αναγκαίο οι μαθητές   να μάθουν  να  αναγνωρίζουν τις σωματικές και συναισθηματικές αλλαγές που πραγματοποιούνται στην εφηβεία και  πώς θα διαχειριστούν αυτές τις αλλαγές με ένα θετικό τρόπο, σε ένα πλαίσιο αξίας των ανθρωπίνων σχέσεων.

Επιμέρους στόχοι του προγράμματος ήταν:

Οι δράσεις του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν μέσα από βιωματικές, και συνεργατικές δραστηριότητες και αποτελούν τμήμα της άτυπης εκπαίδευσης που έχουν την ευκαιρία να λάβουν οι μαθητές εκτός ωρών διδασκαλίας.

Πέρα από τη δουλειά στο σχολείο, δώσαμε βάρος στην εμπειρία «εκτός των τειχών του σχολείου».  Η παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Ρωμαίος και Ιουλιέττα», η επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, η συμμετοχή και παρουσίαση της εργασίας μας στο 1ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Σεξουαλικής Αγωγής, η εκδρομή στην Ιταλία, η επίσκεψη στο σπίτι της Ιουλιέττας στη Βερόνα, όπου παίξαμε τη σκηνή του μπαλκονιού,  οι ομαδικές μας εργασίες… μας χάρισαν μοναδικές εμπειρίες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, την Διεύθυνση του σχολείου μας για την αμέριστη συμπαράσταση και ενθάρρυνση σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος, ιδιαίτερα δε στην διοργάνωση της εκπαιδευτικής εκδρομής μας στην Ιταλία.

 Επίσης,  ευχαριστούμε την υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Β/θμιας Εκπ/σης Α’ Αθήνας,  κ. Μαίρη Χιόνη, την οποία νοιώθαμε κοντά μας σε όλες τις φάσεις της εργασίας μας, για τις χρήσιμες συμβουλές και  την  υποστήριξη με εκπαιδευτικό υλικό.

Και βέβαια, το πρόγραμμα αυτό δεν θα είχε γίνει με τόση μεγάλη επιτυχία, χωρίς την ενθουσιώδη συμμετοχή των μαθητών μας και την υποστήριξη των γονιών τους!!!  Τους ευχαριστούμε από καρδιάς!

Ακολουθούν φωτογραφίες από την παρουσίαση της δουλειάς μας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, ο βασικός κορμός της παρουσίασης σε powerpoint, καθώς και μερικές εργασίες των μαθητών/τριών μας.

 

Η καθηγήτρια

Φλώρα Μπέη

Παρουσίαση-Φωτογραφίες-Εργασίες
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Πρόκειται για ένα συμπιεσμένο αρχείο που περιλαμβάνει το αρχείο παρουσίασης καθώς και συνοδευτικά αρχεία video.
     
Αντισύλληψη Εφηβεία Εφηβεία
Πλατανιά Νεφέλη, Β3
Παπαζαχαρία Ελένη, Β3
Παπαδόδημα Κέλυ, Β3
Σμίρνοβα Ελισαβέτα, Β4
Σούρτης Γιώργος, Β4
Στειακάκης Στέλιος, Β4
Ράπη Κασσιανή, Β3
Ράπης Θωμάς, Β3
     
     
     
     
     
     
 
     

 

 

Στην κορυφή της σελίδας Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Επιστροφή στην Αγωγή Υγείας